«Η μικρότερη πράξη καλοσύνης αξίζει περισσότερο από τη μεγαλύτερη πρόθεση»
Όσκαρ Γουάιλντ

Η Ντέπυ Βασιλειάδη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1955. Ήταν σύζυγος του Νίκου Βασιλειάδη και μητέρα του Βύρωνα και του Φίλιππου Βασιλειάδη. Ως ένας ευαίσθητος και άκρως ενεργός με τα κοινά άνθρωπος, αγάπησε τη ζωή και εργάστηκε με πάθος για την προστασία και την ευημερία των παιδιών, των ζώων και του περιβάλλοντος. Η δύναμη του χαρακτήρα της και των πράξεων της παρακίνησαν πολλούς ανθρώπους και ενθάρρυναν τις δράσεις τους προς ευγενείς σκοπούς.

Για να τιμήσει τη μνήμη της και την αφοσίωση που επέδειξε στους γύρω της, ο πρωτότοκος γιος της, Βύρωνας Βασιλειάδης, αποφάσισε να συστήσει το Ίδρυμα Ντέπυ Βασιλειάδη. Το Ίδρυμα είναι μια φιλανθρωπική οργάνωση η οποία έχει ως στόχο να παρέχει χορηγίες σε μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς και πρωτοβουλίες που διαθέτουν μία μακρά και επιτυχημένη πορεία και έχουν επιδείξει σημαντικό έργο στον τομέα δραστηριοποίησής τους.

Πρωταρχικός στόχος του Ιδρύματος είναι η χορήγηση δωρεών με σημείο αναφοράς την εκπαίδευση της νέας γενιάς και την καταπολέμηση της σκληρότητας απέναντι στα ζώα.