Πρωτοβουλίες για τα παιδιά

Πρωτοβουλίες για τα ζώα

Πρωτοβουλίες για τα ζώα

Πρωτοβουλίες για τα παιδιά

Δωρεά στο Save a Greek Stray

Το Ίδρυμα Ντέπυ Βασιλειάδη χρηματοδότησε την κατασκευή ενός Φωτοβολταϊκού Συστήματος Net Metering στο καταφύγιο ζώων ‘’Save a Greek Stray – SGS” στον Ωρωπό Αττικής. H φιλοζωική, αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία Save a Greek Stray αναλαμβάνει τη στέγαση αδέσποτων ζώων σε ένα ευχάριστο φυσικό περιβάλλον που διαθέτει ατομικούς χώρους στέγασης και πλήρως εξοπλισμένο κτηνιατρείο. Εκτός από τη στέγαση, η οργάνωση παρέχει κτηνιατρικές υπηρεσίες και αποστειρώσεις, όταν αυτό απαιτείται, και φιλοξενεί τα ζώα μέχρι να βρεθεί η οικογένεια που θα τα υιοθετήσει ή έως ότου επανενταχθούν στο φυσικό περιβάλλον από το οποίο περισυνελέγησαν, υγιή και στειρωμένα. Η κατασκευή του Φωτοβολταϊκού Συστήματος κορυφαίας ποιότητας, έχει συνολική εγκατεστημένη ισχύ 20kW, η οποία καλύπτει ποσοστό μεγαλύτερο του 50% της συνολικής κατανάλωσης ενέργειας του καταφυγίου. Στόχος της κατασκευής είναι να βοηθήσει την SGS να μειώσει τη δαπάνη για ηλεκτρική ενέργεια και να εξοικονομήσει χρηματικούς πόρους για τις δράσεις στήριξης των ζώων. Η ανάπτυξη, επίβλεψη και κατασκευή του έργου πραγματοποιήθηκε από την εταιρεία MGD ENERGY. Με την κατασκευή αυτού του έργου, ένα υψηλό ποσοστό των ενεργειακών αναγκών του καταφυγίου θα καλυφθεί από την πράσινη ενέργεια, γεγονός που θα μειώσει σημαντικά το περιβαλλοντικό του αποτύπωμα. Σε συνδυασμό με τα παραπάνω, το συγκεκριμένο έργο αποτελεί μία άριστη ευκαιρία για ευαισθητοποίηση και ενημέρωση σχετικά με την πράσινη ενέργεια, την προστασία του περιβάλλοντος και τα πλεονεκτήματα των φωτοβολταϊκών συστημάτων στην ανάπτυξη των επιχειρήσεων.

Υποστήριξη Έργου Γλυπτικής Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης

Το Ίδρυμα υποστήριξε τους καλλιτέχνες Δημήτρης Λιόση και Harrison Lambert για την παρουσίαση των έργων τους στο Royal Horticultural Society Garden Rosemoor, στο Devon του Ηνωμένου Βασιλείου. Πρόκειται για μία ετήσια εκδήλωση που παρακολούθησαν πέρσι περισσότερα από 42.000 άτομα. Το έργο που παρουσίασαν από κοινού αφορά στα πλαστικά απόβλητα και στον τρόπο που αυτά αλληλοεπιδρούν με το περιβάλλον και την άγρια φύση. Οι καλλιτέχνες συνέλλεξαν τις συσκευασίες που χρησιμοποιούσαν σε καθημερινή βάση για διάστημα δύο ετών, καθώς και τα πλαστικά απόβλητα που εντόπισαν στην ύπαιθρο και στις ακτές για να δημιουργήσουν τα γλυπτά τους. Το έργο τους αναδεικνύει τον αντίκτυπο της ανθρώπινης δράσης στο φυσικό περιβάλλον και στη βιοποικιλότητα. Στόχος των καλλιτεχνών δεν είναι μόνο η δημιουργία έργων τέχνης από τα πλαστικά απόβλητα αλλά η ευαισθητοποίηση και η ανάληψη δράσης, καθώς με την πρωτοβουλία τους έχουν απομακρύνει εκατοντάδες πλαστικές σακούλες που μόλυναν το περιβάλλον. Κατά τη διάρκεια του έργου τους, είχαν την ευκαιρία να παρατηρήσουν τα σημεία που συγκεντρώνονται μεγάλες ποσότητες πλαστικών, το είδος αυτών και να καταλήξουν σε συμπεράσματα για την πηγή τους.

Sheldrick Wildlife Trust – Υιοθεσία ενός ελέφαντα

Το Sheldrick Wildlife Trust είναι ένας οργανισμός που ασχολείται με τη διάσωση και την παροχή κτηνιατρικής βοήθειας σε ζώα που έχουν ανάγκη (ελέφαντες, ρινόκερους και καμηλοπαρδάλεις), καθώς και την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος. Η συγκεκριμένη δωρεά αφορά στην υιοθέτηση ενός μωρού ελέφαντα που βρέθηκε αφυδατωμένος να λιμοκτονεί στο Tsavo East National Park στην Κένυα. Το όνομά του είναι Emoli, που σημαίνει «ελέφαντας» στη φυλή Waliangulu. Ο Emoli βρέθηκε τον Αύγουστο του 2017, περίπου 1 έτους, σε ημιθανή κατάσταση εξαιτίας της τρομερής ξηρασίας που έπληξε την περιοχή. Προστατεύοντας έναν ελέφαντα, συμβάλλουμε στη διάσωση ενός είδους σε κίνδυνο, αυτό του αφρικανικού ελέφαντα. Όπως αποδεικνύουν τα στατιστικά στοιχεία, κατά τον 20ό αιώνα υπήρχαν περίπου 3-5 εκατομμύρια αφρικανικοί ελέφαντες, ενώ σήμερα ζουν μόνο 415.000. Ως θετοί γονείς ενός ζώου που απειλείται με εξαφάνιση, είμαστε ενθουσιασμένοι καθώς έχουμε εξασφαλίσει το μέλλον του. Επιπλέον, είμαστε πολύ ευχαριστημένοι από τη συνεργασία μας με την Sheldrick Wildlife Trust.

Εκπαιδευτικά Προγράμματα στην Ιππόλυση

Η Ιππόλυση είναι μία μη κερδοσκοπική εταιρεία που όπως δηλώνει το όνομά της - Ίππος και Λύση -, δίνει λύσεις στα άλογα που δεν θεωρούνται πια χρήσιμα για τις συνηθισμένες εργασίες τους και αυτά με την σειρά τους δίνουν λύσεις στους ανθρώπους. H Ιππόλυση παρέχει συνεδρίες αυτογνωσίας, μάθησης, εξέλιξης και θεραπείας με την βοήθεια των ιπποειδών. Οι συνεδρίες γίνονται στο Κτήμα της Ιππόλυσης στον Μαραθώνα Αττικής υπό την επίβλεψη εθελοντών ψυχολόγων, παιδοψυχολόγων, ψυχιάτρων ή άλλων επιστημόνων ψυχικής υγείας και εκπαιδευμένων στα ιπποειδή ανθρώπων, με διεθνή πιστοποίηση EAGALA (Equine Assisted Growth and Learning Association). Η μάθηση με την βοήθεια των ιπποειδών είναι βιωματική, μέσα από δομημένες ασκήσεις, συζήτηση και επεξεργασία του τι συνέβη κατά την διάρκεια της άσκησης. Βοηθάει στη συγκέντρωση και προσοχή, στην ανάπτυξη της ταχύτητας αντίληψης των καταστάσεων (εσωτερικών και εξωτερικών) και στην εξεύρεση εναλλακτικών λύσεων. Οδηγεί σε αλλαγή του τρόπου σκέψης, δράσης, επικοινωνίας και συμπεριφοράς. Το πρόγραμμα διδάσκει βασικές αρχές συναισθηματικής υγείας, όπως σεβασμό, υπευθυνότητα, δεξιότητες σχέσεων, όρια, επιλογές , εναλλακτικές λύσεις και συνέπειες πράξεων. Το πρώτο πιλοτικό εκπαιδευτικό μας πρόγραμμα έγινε με τα παιδιά της παιδόπολης Αγία Βαρβάρας. Το κέντρο αποτελεί παράρτημα του Κέντρου Προστασίας Παιδιού «Η ΜΗΤΕΡΑ» που ανήκει στο ΝΠΔΔ-Κέντρο Κοινωνικής Περιφέρειας Αττικής και εποπτεύεται από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων. Είναι δημόσια δομή που παρέχει υπηρεσίες παιδικής προστασίας σε έφηβες.

Δωρεά στην Εταιρεία «Καλός Ποιμήν» μέσω του Δεσμού

Στην προσπάθεια να στηρίξουμε δομές κοινωνικής πρόνοιας για την προστασία των παιδιών από την εξάπλωση του ιού COVID-19, αποφασίσαμε να καλύψουμε τις ανάγκες της Εταιρείας Προστασίας Ανηλίκων Πειραιά «Καλός Ποιμήν» σε υγειονομικό εξοπλισμό, φάρμακα, είδη προσωπικής υγιεινής, καθαριστικά είδη και τρόφιμα για τους επομένους 4 μήνες, με αφετηρία τον Απρίλιο του 2020. Ο «Καλός Ποιμήν» παρέχει στέγη, διατροφή, ρουχισμό, υγειονομική περίθαλψη και εκπαίδευση σε 59 αγόρια και κορίτσια, ηλικίας από 4 έως 17 ετών, εκ των οποίων 27 διαμένουν στη στέγη. Η υλοποίηση της δωρεάς πραγματοποιείται μέσω του φιλανθρωπικού σωματείο Δεσμός.


Το ίδρυμα δεν παρέχει χορηγίες σε ιδιώτες ή εταιρείες. Το γεγονός ότι το Ίδρυμα Ντέπυ Βασιλειάδη επιλέγει να χρηματοδοτήσει ή να βοηθήσει με άλλον τρόπο συγκεκριμένες φιλανθρωπικές οργανώσεις δεν σημαίνει αυτόματα ότι συμμερίζεται τις απόψεις ή υποστηρίζει τις δραστηριότητες αυτών των οργανισμών. Ομοίως, δεν σημαίνει ότι παρέχοντας βοήθεια σε αυτούς τους οργανισμούς, το Ίδρυμα αναλαμβάνει οποιαδήποτε υποχρέωση (ηθική ή νομική) να συνεχίσει να παρέχει την εν λόγω βοήθεια. Επιπλέον, το Ίδρυμα Ντέπυ Βασιλειάδη δεν αναλαμβάνει ευθύνη για οποιεσδήποτε ενέργειες ή παραλείψεις εκ μέρους των οργανισμών που υποστηρίζει. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις νομικές πτυχές της συνεργασίας μας με οργανισμούς μπορούν να παρέχονται κατόπιν αιτήματος.